Toteutuksessa oli suhteellisen vapaat kädet, UV-valot olisivat kuitenkin esityksen pääelementti. Olisi siis käytettävä UV-maaleja ja muita UV-valoon reagoivia materiaaleja.
Jokaiselle annettiin käsikirjoitukseen perustuva tehtävä. Minä sain kukan tekemisen tehtäväkseni.
Aloin suunnitella kukkaa. Päähäni tuli heti mielikuva hennosta, huojuvaisesta kukasta. Aloin sekoittelemaan uv-värejä ja tekemään värikokeiluja valkoiselle silkille.
Värikokeilu päivänvalossa katsottuna.
Värikokeilu uv-valossa katsottuna. Huh mikä ero!
Seuraavaksi muotoilin rautalangasta uloimmat terälehdet ja ompelin maalatun silkin kiinni rautalankaan.
Ensimmäinen terälehti!
Tein uloimpia terälehtiä yhteensä 6 kappaletta. Kiinnitin ne väliaikaisesti toisiinsa, jotta näkisin, miltä ne näyttävät kukkamuodostelmassa.
Taittelin sisäterälehdistä kapeammat ja suipommat. Halusin niihin myös eri sävyjä kuin ulkoterälehtiin.
Sisäterälehden ompelua.
Valmiita sisäterälehtiä päivänvalossa.
Sisäterälehti uv-valossa.
Mietin, että kukan keskelle olisi kiva saada jotain elämää. Niinpä päädyin tekemään heteitä. Varsiin käytin joustavaa rautalankaa (lisätäkseni liikkuvuutta), jota laitoin kaksinkerroin ja päällystin vihreällä kangasteipillä (kuvan oton jälkeen). Tein hede-osan myttäämällä talouspaperia ja kieputtamalla sen päälle rautalankaa. Sitten liimasin myttyyn silkkiä ja lopulta koko mytyn rautalangan päähän.
Puolivalmiit heteet.
Tein heteitä yhteensä 9 kappaletta. Liimasin osaan niistä vanhojen trollipeikko-lelujen hiuksia huomattuamme niiden hohtavan uv-valossa. Toiseen osaan taas liimasin kerroksittain oranssin ja pinkin pensselin karvoja.
Heteet päivänvalossa.
Heteet uv-valossa.
Lopuksi liimasin ja kiinnitin rautalangalla kaikki terälehdet kiinni joustaviin metallipätkiin ja sen jälkeen tietyssä järjestyksessä paikoilleen muovisen putken ympärille. Liimasin kuumaliimalla heteet putken sisäosaan, jotta ne olisivat keskellä. Sitten vain taivuttelin rautalankaa sisältävät lehdet nätisti ja symmetrisesti paikoilleen.
Lopputulos uv-valossa.